Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://kiropraktorboras.se.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens IP-adress och webbläsarens användaragent-sträng som hjälp för detektering av skräppost.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts visas din profilbild offentligt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att sätta en tillfällig cookie för att undersöka om din webbläsare accepterar dem. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade och löper ut efter ett dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vilka vi delar dina data med

Om du begär återställning av lösenordet kommer din IP-adress att ingå i e-postmeddelandet om återställning.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart dina uppgifter skickas

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Personuppgiftsansvar (GDRP)

EU:s nya dataskyddsförordning General Data Protection Regulation, GDPR, trädde i kraft den 25 maj 2018 och innebär hårdare krav på hantering av personuppgifter. Dataskyddsförordningen stärker den personliga integriteten och rätten till skydd av personuppgifter. För att vi ska kunna ge tydlig information om hur vi behandlar personuppgifter följer här vår integritetspolicy:

Vad är personuppgifter?

En personuppgift är varje upplysning som går att knyta till en person såsom bilder, adress och telefonnummer.

Hur hanterar vi personuppgifter?

Kiropraktor Borås och om nödvändigt av Kiropraktor Borås utsedd underentreprenör hanterar uppgifterna i vårt bokföringsprogram Fortnox, där förekommer register över anställda och kunder. Dessa innehåller bland annat namn, personnummer, adress, telefonnummer, mailadress och fastighetsbeteckning. För våra anställda lagras även uppgifter om närmast anhörig, så att vi snabbt ska kunna kontakta dem om något skulle inträffa på arbetet. Vi registrerar dina personuppgifter när du kontaktar oss via telefon eller på e-post. Detta görs för att vi ska kunna hantera ditt ärende eller besvara din fråga på bästa sätt.

Varför lagrar vi personuppgifter?

Uppgifterna lagras i vårt kundregister för att vi ska kunna upprätthålla en säker kundrelation och kunna fullgöra beställningar när vi utför takarbeten, arbetar med försäljning samt betala ut lön till våra anställda. Uppgifterna används även i bokföringen, ansökan om eventuella Rot avdrag samt vid tidpunkten för revision. Vid nyanställning informeras den anställde om vilka typer av uppgifter vi lagrar om vår personal och varför genom vår guide för nyanställda.

Hur länge lagrar vi personuppgifter?

 Vi sparar räkenskapsinformation enligt Bokföringslagen, fram till och med det sjunde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades.

Kontaktuppgifter till oss

Om du har frågor angående vår hantering av dina personuppgifter kontakta oss gärna på info@kiropraktorboras.se

Kära kund

Tyvärr måste jag hålla stängt pga sjukdom.

Med vänlig hälsning,
Kiropraktor Borås
Hans Johansson

Skip to content