Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Behandling av spänningshuvudvärk:

Vad är Spänningshuvudvärk?

Spänningshuvudvärk är den vanligaste typen av huvudvärk. Oftast är smärtan lokaliserad till pannan och tinningarna. Smärtans ursprung kommer oftast från muskulaturen kring basen av skallen och i nacken. Spänningshuvudvärk kan vara väldigt irriterande och smärtsamt.

Vad kan man göra för att lindra spänningshuvudvärk?

Som Kiropraktor masserar jag muskulaturen i nacke och bröstrygg, behandlar triggerpunkter i muskulaturen som kan stråla ut upp över hjässan och lättare mobilisering/justeringar av rörelseinskränkningar i ryggradens olika leder. Detta för att återskapa ett naturligt rörelsemönster mellan de olika segmenten i bröstrygg och nacke.

Dessutom bör livsstilsförändringar diskuteras för att hjälpa den drabbade att identifiera eventuella ergonomiska eller andra arbetsrelaterade förhållanden som kan bidra till eller orsaka spänningshuvudvärk. Ibland kan man i diskussionen med patienten höra att denne har bit- eller tuggvanor som leder till spända käkmuskler. Somliga har en dålig säng eller kudde.

Enkla, effektiva livsstilsförändringar som mindre stress, mer sömn, lite mer motion samt minskad konsumtion av alkohol kan hjälpa mycket för att minska eller eliminera spänningshuvudvärk på lång sikt.

Behandling av Migrän:

Vad är Migränhuvudvärk?

Migränhuvudvärk är en intensivt smärtsam huvudvärk som ofta är så svår att den drabbade blir utslagen flera dagar i sträck.

Ofta är migränhuvudvärken fokuserad på antingen vänster eller höger sida av huvudet, och orsakar ofta djup, dov smärta bakom ett av ögonen.

Migrän går ofta hand i hand med andra symtom så som:
Illamående/kräkning, ljuskänslighet, ljudkänslighet, känslighet för lukter, aura (blinda fläckar och sicksack-mönster, talsvårigheter och yrsel)

Hur behandlas migrän?

Orsakerna till migrän är många och individuella. Om en av orsakerna behandlas effektivt kan migränen påverkas och bli lindrigare eller asymtomatisk. Orsakerna till migrän som kan behandlas av Kiropraktor är neurologiska, spinala eller muskulära.
Man bör också diskutera eventuellt effektiva livsstilsförändringar med patienten som kan bidra till eller orsaka deras migrän. Till exempel är vissa livsmedel kända utlösare av migrän för många patienter. Däribland choklad, vissa ostar, citrusfrukter och alkohol.

Boka tid nu för behandling av din spänningshuvudvärk!
Varmt välkommen till Kiropraktor Borås
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Integritetspolicy
Skip to content