Skip to content Skip to footer

Vad gör en kiropraktor ?

‱ Vad Ă€r kiropraktik?
  • Kiropraktik Ă€r en behandlingsform som omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering samt förebyggande av funktionsstörningar och smĂ€rttillstĂ„nd i framför allt rygg och nacke.
  • I kiropraktiskt omhĂ€ndertagande lĂ€ggs stor vikt vid diagnostisering. Kiropraktorn Ă€r primĂ€rvĂ„rdsgivare vilket innebĂ€r att patienten inte behöver söka lĂ€kare eller vĂ„rdcentral innan kiropraktorbesöket. Om patientens problem inte lĂ€mpar sig för kiropraktisk behandling eller om undersökningen krĂ€ver vidare utredning hĂ€nvisar kiropraktorn patienten vidare till lĂ€mplig vĂ„rdgivare.
  • Redan de gamla grekerna anvĂ€nde sig av kiropraktiska behandlingsmetoder men kiropraktik dateras till slutet av 1800-talet. Ordet kiropraktik kommer frĂ„n grekiskans ”cheiro” och ”praktikos”, som fritt översatt betyder att göra för hand. Det finns flera vĂ„rdyrken som arbetar med manuell medicin men det kĂ€nnetecknande för kiropraktik Ă€r HVLA-manipulation.
  • HVLA-manipulation Ă€r en smĂ€rtfri behandling dĂ€r kiropraktorn behandlar leden med kort impuls för att öka rörligheten och minska smĂ€rta. Behandlingen krĂ€ver avancerad teknik som utförs med minimal kraft. Stor del av kiropraktorns utbildning fokuserar pĂ„ att utveckla det praktiska handlaget som krĂ€vs för sĂ€ker och effektiv manipulationsbehandling.
  • Kiropraktiken har, liksom lĂ€karvetenskapen, utvecklats snabbt under 1900-talet och det finns nu vetenskapligt belĂ€gg för kiropraktisk behandling. Ett stort antal vetenskapliga forskningsrapporter har granskat manipulationsbehandling och funnit bevis för effektivitet och sĂ€kerhet.
HjÀrtligt vÀlkommen till Kiropraktor BorÄs
Google SENASTE RECENSIONER

Omdömen frÄn vÄra kunder

Seki Sinani

Recension pÄ Google

Frida Sinani

Recension pÄ Google

Maria Ljung

Recension pÄ Google

Öppettider

VÀlkommen att besöka Kiropraktor BorÄs vid följande öppettid

  • Mon-Fri: 09:00 – 17:00
  • Lördag: StĂ€ngd
  • Söndag: StĂ€ngd
vad Àr kiropraktik

SmÀrta !

Om du kÀnner smÀrta du  Àr vÀlkommen att boka tid hos Kiropraktor BorÄs
Vi anvÀnder cookies för att ge dig bÀsta möjliga upplevelse pÄ sajten. Genom att fortsÀtta godkÀnner du att vi anvÀnder cookies. Integritetspolicy
Skip to content